Tak zorganizujesz słodki stół na swoje przyjęcie!
Candy Bar to wisienka na torcie każdej imprezy! Słodki stół stał się już prawie wymogiem każdego wesela ale możesz go zorganizować także na innych przyjęciach jak urodziny, baby shower czy wieczór panieński! Stwórz sama idealny słodki stół! To proste, wystarczy przestrzegać kilku prostych zasad!
1. Postaw na jakość wypieków
Jeżeli czujesz się w kuchnii jak ryba w wodzie to na pewno doskonale poradzisz sobie z przygotowaniem choć części ciast i ciasteczek do Twojego candy baru. Jeżeli natomiast czujesz, że kuchnia to nie Twoja działka postaw na cukiernię. Pamiętaj jednak, żeby spróbować wcześniej słodkości, które oferuje dana firma. Oszczędzi Ci to rozczarowania i czasu.
2. Pamiętaj o zasadzie, że najpierw jemy oczami
Nie od dziś wiadomo, że prezentacja dania gra kluczową rolę. Piękna prezentacja wypieków sprawia, że ciężko im się oprzeć i znikają w mgnieniu oka. Należy pamiętać aby dopasować odpowiednią dekorację oraz naczynia do okazji. Wybierając paterę na przyjęcie komunijne postaw na jasne kolory biały, błękitny lub różowy. Te kolory pater sprawdzą się idealnie także podczas baby shower czy chrzcin.
Przy okazji innych przyjęć jak wesele czy wieczór panieński możesz zdecydować się na kontrasty i wyraziste dodatki. Jeżeli stawiasz na elegancję, czarna patera na pewno podkreśli wyjątkowy klimat Twojego przyjęcia weselnego. Idealnie skomponuje się ze złotymi, białymi lub srebrnymi dodatkami. W przypadku gdy chcesz uzyskać bardziej stonowany wizerunek Twojego słodkiego stołu wybierz pastelową paterę jak np. miętową.
Nie bój się zaszaleć z formą! Drobne szczegóły mogą zmienić charakter Twojego candy baru. Wybierając paterę z falowanymi brzegami sprawisz, że ciasta, ciasteczka i desery będą wyglądać na jeszcze słodsze! Takie patery sprawdzą się idealnie na wszelkiego typu przyjęciach, a przede wszystkim na urodzinach i kinderbalach. Więcej o falowanych paterach możesz zobaczyć klikając tutaj!
3. Nie ograniczaj się!
Wybierz na swój słodki stół zarówno ciasta jak i ciasteczka, koktajle, lizaki i praliny. Możliwości jest cała masa! Twoi goście na pewno docenią szeroki asortyment słodkiego stołu. Nie zapominaj także o owocach, które chętnie są wybierane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Wszystkie te pyszności możesz pokazać na naszych paterach, które posiadają dwa rodzaje średnicy i wysokości, dzięki czemu możesz bez wysiłku zaplanować ułożenie naczyń na Twoim candy barze.
4. Podziel słodkości na mniejsze kawałki i... podpisz je!
Dzieląc ciasta na mniejsze kawałki dajesz szansę swoim gościom aby spróbowali wszystkich słodkości z candy baru. Warto także podpisać swoje słodkości. Wykorzystaj do tego jednakowe winietki, które pasują do wystroju słodkiego stołu i sali. Dla bardziej kreatywnych, polecamy wymyślec własne intrygujące nazwy waszych słodkości. Wzbudzi to na pewno zainteresowanie i uśmiech Twoich gości.
5. Dobierz ozdoby stołu i stwórz spójną całość.
Wybierz odpowiednie dodatki jak obrus, balony czy rozety, które nawiązują do przewodniego stylu Twojej imprezy. Możesz użyć żywych lub sztucznych kwiatów, mchu a także pni drzew! Pamiętaj aby nie przesadzić z ilością kolorów. Wszystko ma tworzyć spójną całość.